Biała kiełbasa pieczona z cyderm i
balsamico. Inna propozycja przygotowania tego pysznego składnika Wielkanocnego
stołu.
Polecam upiec ją z cydrem i balsamico,
które dodadzą daniu wyrazistości. Podzieliłam kiełbaski na pojedyncze sztuki,
zwinęłam w kształt ślimaka i nadziałam na szpadki.
Balsamico i cydr skarmelizowały się
pięknie, dodając roladkom koloru i słodyczy.
xo
Na 4-6 osób
Składniki:
10 surowych białych kiełbasek, cienkich
10 patyczków bambusowych do szaszłyków
tymianek
olej
½ szklanki cydru
½ szklanki balsamico
Wykonanie:
Białą kiełbasę zwijamy koncentrycznie w
postać ślimaka i nabijamy na patyczek do szaszłyków.
Układamy kiełbaski na blasze, posypujemy
tymiankiem. Skrapiamy kiełbaski cydrem, balsamico i olejem.
Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut, do czasu gdy
kiełbaski będą rumiane.