SKRZYDELKA Z SOSIE BARBECUE - CHICKEN WINGS IN BARBECUE SAUCE



To będzie idealna przekąska podczas oglądania meczu. Skrzydełka z kurczaka w pikantnym sosie barbecue.

Bardzo łatwe w przygotowaniu. Sos przygotowujemy z gotowych składników, polewamy nim skrzydełka i pieczemy.

Możemy podać je też na obiad.  Godne wypróbowania.

xo 


Składniki:

po 4 skrzydełka na osobę

marynata:
3 łyżki keczupu
sól i pieprz
1 łyżka musztardy
1 łyżka chrzanu
1 łyżka papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 ząbek czosnku

Wykonanie:

Skrzydełka kurczaka myjemy i lekko osuszamy. Przecinamy skrzydełka na 2 części. Doprawiamy kurczaka solą i pieprzem.

Zagotowujemy w rondelku składniki marynaty. Zalewamy nią skrzydełka, mieszamy aby marynata pokryła dokładnie mięso.

Rozkładamy skrzydełka w brytfannie i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut.