To będzie idealna przekąska podczas
oglądania meczu. Skrzydełka z kurczaka w pikantnym sosie barbecue.
Bardzo łatwe w przygotowaniu. Sos
przygotowujemy z gotowych składników, polewamy nim skrzydełka i pieczemy.
Możemy podać je też na obiad. Godne wypróbowania.
Składniki:
po 4 skrzydełka na osobę
marynata:
3 łyżki keczupu
sól i pieprz
1 łyżka musztardy
1 łyżka chrzanu
1 łyżka papryki
1 łyżeczka pieprzu cayenne
1 ząbek czosnku
Wykonanie:
Skrzydełka kurczaka myjemy i lekko osuszamy.
Przecinamy skrzydełka na 2 części. Doprawiamy kurczaka solą i pieprzem.
Zagotowujemy w rondelku składniki
marynaty. Zalewamy nią skrzydełka, mieszamy aby marynata pokryła dokładnie
mięso.
Rozkładamy skrzydełka w brytfannie i pieczemy
w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 45 minut.