niedziela, 3 kwietnia 2016

KANDYZOWANE BRATKI FIOŁKOWE - CANDIED VIOLAS



W końcu są. Pierwsze jadalne kwiaty w tym roku. Bratki fiołkowe, stokrotki, bratki, fiołki.

Co powiecie na projekt pod tytułem kandyzujemy kwiaty? 

Finally! First edible flowers have shown up on my farmers market. Some folwers are already growing on my balcony. Violets will soon start blooming!

I have violas, pansies and  daisies. How about a project called candied flowers?

Enjoy!

Lilia, xoxo


Składniki:

garść bratków fiołkowych lub fiołków
białko z jajka lub aqua faba (woda z gotowania fasoli)
cukier puder
pędzelek
pergamin

Ubijamy białko lekko. Kwiaty smarujemy białkiem, posypujemy cukrem pudrem, układamy na pergaminie i pozostawiamy by cukier i białko zaschło.

Przechowujemy w słoiczku z cukrem pudrem.

Ingredients:

violas, pansies or violets
egg white or aqua faba
powdered sugar
brush
parchment paper

Beat the egg white. Brush the flowers with the egg white and sprinkle with powdered sugar. Leave on the parchment paper to dry out. 

Keep in a jar filled with powdered sugar.



2 komentarze:

  1. What a great idea, Lilia! Edible flowers, such a small violas are exceptionally beautiful. Coding them with sugar and they make the perfect final and decorative touch to dessert. The art of garnishing with violas! Have a great end of week! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Elizabeth, thank you so much! Flowers always add color, taste and beauty in both cooking and life! Lilia, xoxo

      Usuń