CHLODNIK Z MELONA - CANTALOUPE GAZPACHO



Ależ upał. Nie chce się nic robić. Nic mi się nie chce gotować. 

Dla ochłody przygotowałam chłodnik z melona. Mocno go schłodziłam i doprawiłam imbirem, lemonką i miętą.

W końcu coś orzeźwiającego. Mięta i limonka wzmacniają odczucie chłodu. Uff...

xo


Na 4 porcje

Składniki:

2 melony kantalupa
jeden plasterek (1cm) imbiru
sok i skórka starte z limonki
pieprz
liście mięty

do podania
kawałki kantalupy
nektarynka
granat
listki mięty

Wykonanie:


Kantalupę przekrajamy na pół. Wydrążamy i usuwamy nasiona. Obieramy i kroimy melony w kawałki. Miksujemy z imbirem i skórką limonki i lodem. Doprawiamy miętą i sokiem z limonki.

Podajemy w schłodzone z sałatką z kantalupy, nektarynek, granatu i mięty i posypane świeżo mielonym pieprzem.