Ależ upał. Nie chce się nic
robić. Nic mi się nie chce gotować.
Dla ochłody przygotowałam chłodnik z
melona. Mocno go schłodziłam i doprawiłam imbirem, lemonką i miętą.
W końcu coś orzeźwiającego. Mięta i
limonka wzmacniają odczucie chłodu. Uff...
xo
Na 4 porcje
Składniki:
2
melony kantalupa
jeden plasterek
(1cm) imbiru
sok i
skórka starte z limonki
pieprz
liście
mięty
do
podania
kawałki
kantalupy
nektarynka
granat
listki
mięty
Wykonanie:
Kantalupę
przekrajamy na pół. Wydrążamy i usuwamy nasiona. Obieramy i kroimy melony w
kawałki. Miksujemy z imbirem i skórką limonki i lodem. Doprawiamy miętą i
sokiem z limonki.
Podajemy w schłodzone z sałatką z
kantalupy, nektarynek, granatu i mięty i posypane świeżo mielonym pieprzem.