Nie będę się rozpisywać. Bardzo prosty
i aromatyczny kurczak pieczony w bazylii i pomidorach.
Łatwy w przygotowaniu: układamy
kurczaka w brytfance, dodajemy bazylię, pomidory oraz cebulę i pieczemy. Letni
smak, słodycz i aromat bazylii. Możemy sos zagęścić śmietaną.
xo
na 4 porcje
Składniki:
4
pojedyncze piersi z kurczaka
sól i
pieprz
1 ząbek czosnku
1
czerwona cebula
2
pomidory malinowe
2 pomidory
żółte
bazylia
olej
Wykonanie:
Piersi
kurczaka oczyszczamy z błon, doprawiamy go solą i pieprzem. Układamy w brytfannie,
obkładamy dookoła czosnkiem, pokrojonymi pomidorami, cebulą czerwoną pokrojoną w piórka oraz
bazylią.
Skrapiamy
kurczaka olejem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 45 minut.