Kolejna sałatka w stylu tabbuleh, czyli sałatka z mnóstwem pietruszki, tym
razem połączonej z pysznym, młodym jarmużem.
Wersja wiosenna. Połączona dodatkowo z rzodkiewką i kiełkami oraz czipsami
z topinamburu. Do tego nasiona słonecznika i czarny kmin oraz mnóstwo cytryny.
Another tabbuleh salad, this time spring
version. Loads of parsley and young kale. This time I added grated radish and
sprouted radish leaves. Sunchoke chips, sunflower seeds and nigella seeds.
Everything topped with tangy lemon dressing!
Kale seems to be one of the best superfoods there is. You can find the benefits kale brings in the article by Helen Nichols from Well-Being Secrets here.
Kale seems to be one of the best superfoods there is. You can find the benefits kale brings in the article by Helen Nichols from Well-Being Secrets here.
Enjoy!
Porcja
na 4 osoby
Składniki:
1 szklanka posiekanej
zielonej pietruszki
2 szklanki posiekanych
liści młodego jarmużu
½ szklanki listków
rzodkiewki
1 cebula dymka,
posiekana
½ szklanki nasion
granatu
1 szklanka czipsów z
topinamburu
½ szklanki młodych poszatkowanych
rzodkiewek
¼ szklanki nasion
słonecznika
sos cytrynowy:
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżka nasion siemienia
lnianego
sól i pieprz
4 łyżki oleju lnianego
1 łyżka nasion
czarnuszki
Wszystkie składniki
sałatki umieszczamy razem w misce. Skrapiamy sosem i delikatnie mieszamy. Wykładamy
na talerze lub podajemy w misce posypane czarnuszką.
Serves 4 people
Ingredients:
1 cup chopped green parsley
2 cups chopped young kale
½ cup young radish leaves
1 spring onion, chopped
½ cup pomegranate seeds
1 cup sunchoke chips
½ cup grated young radishes
¼ cup sunflower seeds
lemon sauce:
2 tablespoons lemon
juice
1 tablespoon flaxseed
salt and pepper
4 tablespoons flaxseed oil
1 tablespoon nigella seeds
Put all the salad ingredients together in a bowl.
Sprinkle with lemon sauce and mix gently. Arrange on a plate or serve in a
bowl. Sprinkle with nigella seeds on top.