eskalopki z indyka z grilla - grilled turkey scallopine


Bardzo prosty, szybki i pyszny obiad do zrobienia w ciągu 10 minut – grillowane kotlety z indyka z beurre rouge.

Chciałam Wam pokazać, że mając w domu gotowa maślany sos czerwony można w bardzo szybki sposób zrobić proste a wykwintne danie.

Eskalopki z indyka grillujemy z dwóch stron i na gorące nakładamy po łyżce sosu maślanego.

Smacznego,
Xoxo, Lilka



Proporcja na 4 osoby

Składniki:

8 kotletów z indyka
sól i pieprz
1 łyżeczka oliwy
4 łyżki sosu maślanego czerwonego


Wykonanie:

Kotlety z indyka grillujemy na ruszcie lub patelni grillowej po kilka minut na stronę, aż na kotletach pojawią się ślady od rusztu a mięso będzie miękkie.

Na kotlet  nakładamy po pół łyżki sosu maślanego. Podajemy natychmiast.