Bardzo prosty, szybki i pyszny obiad
do zrobienia w ciągu 10 minut – grillowane kotlety z indyka z beurre rouge.
Chciałam Wam pokazać, że mając w domu
gotowa maślany sos czerwony można w bardzo szybki sposób zrobić proste a
wykwintne danie.
Eskalopki z indyka grillujemy z dwóch
stron i na gorące nakładamy po łyżce sosu maślanego.
Smacznego,
Xoxo, Lilka
Proporcja
na 4 osoby
Składniki:
8 kotletów z indyka
sól i pieprz
1 łyżeczka oliwy
4 łyżki sosu maślanego czerwonego
Wykonanie:
Kotlety z indyka grillujemy na ruszcie lub
patelni grillowej po kilka minut na stronę, aż na kotletach pojawią się ślady
od rusztu a mięso będzie miękkie.
Na kotlet nakładamy po pół łyżki sosu
maślanego. Podajemy natychmiast.