Sos z truskawek jest prosty
w wykonaniu. Poza sezonem dobrze go zrobić z truskawek mrożonych. Sos może być
podstawą do smoothie.
Strawberry coulis, easy and delicious. Out of a season can be made from frozen strawberries. Perfect as a smoothie base.
Strawberry coulis, easy and delicious. Out of a season can be made from frozen strawberries. Perfect as a smoothie base.
| 
Składniki: | 
| 
0,5 kg świeżych lub mrożonych truskawek | 
| 
sok z 1 cytryny | 
| 
1 łyżka cukru | 
| 
1 łyżka miodu | 
| 
Truskawki miksujemy i przekładamy do garnka
  (mrożone przed miksowaniem lekko rozmrażamy). 
Dodajemy sok z cytryny, cukier i miód.
  Zagotowujemy a następnie przecieramy przez sito. 
Przekładamy z powrotem do garnka i gotujemy
  na małym ogniu do uzyskania konsystencji gęstego syropu. 
Ingredients: 
1lb fresh or frozen strawberries 
lemon juice 
2 tbs birch sugar 
Wash and sort fresh strawberries. Put the cleaned strawberries into a saucepan, mash them a little bit and then add lemon juice and birch sugar.  
Bring to a boil and cook over low heat for 10 minutes. Pass through a sieve then transfer into the saucepan and cook over a low heat until the sauce reaches consistency of thick syrup. | 
