Sos z truskawek jest prosty
w wykonaniu. Poza sezonem dobrze go zrobić z truskawek mrożonych. Sos może być
podstawą do smoothie.
Strawberry coulis, easy and delicious. Out of a season can be made from frozen strawberries. Perfect as a smoothie base.
Strawberry coulis, easy and delicious. Out of a season can be made from frozen strawberries. Perfect as a smoothie base.
Składniki:
|
0,5 kg świeżych lub mrożonych truskawek
|
sok z 1 cytryny
|
1 łyżka cukru
|
1 łyżka miodu
|
Truskawki miksujemy i przekładamy do garnka
(mrożone przed miksowaniem lekko rozmrażamy).
Dodajemy sok z cytryny, cukier i miód.
Zagotowujemy a następnie przecieramy przez sito.
Przekładamy z powrotem do garnka i gotujemy
na małym ogniu do uzyskania konsystencji gęstego syropu.
Ingredients:
1lb fresh or frozen strawberries
lemon juice
2 tbs birch sugar
Wash and sort fresh strawberries. Put the cleaned strawberries into a saucepan, mash them a little bit and then add lemon juice and birch sugar.
Bring to a boil and cook over low heat for 10 minutes. Pass through a sieve then transfer into the saucepan and cook over a low heat until the sauce reaches consistency of thick syrup.
|