sos truskawkowy – strawberry coulis





Sos z truskawek jest prosty w wykonaniu. Poza sezonem dobrze go zrobić z truskawek mrożonych. Sos może być podstawą do smoothie.

Strawberry coulis, easy and delicious. Out of a season can be made from frozen strawberries. Perfect as a smoothie base.




Składniki:
0,5 kg świeżych lub mrożonych truskawek
sok z 1 cytryny
1 łyżka cukru
1 łyżka miodu


Truskawki miksujemy i przekładamy do garnka (mrożone przed miksowaniem lekko rozmrażamy).
Dodajemy sok z cytryny, cukier i miód. Zagotowujemy a następnie przecieramy przez sito.
Przekładamy z powrotem do garnka i gotujemy na małym ogniu do uzyskania konsystencji gęstego syropu.

Ingredients:

1lb fresh or frozen strawberries
lemon juice
2 tbs birch sugar

Wash and sort fresh strawberries. Put the cleaned strawberries into a saucepan, mash them a little bit and then add lemon juice and birch sugar. 

Bring to a boil and cook over low heat for 10 minutes. Pass through a sieve then transfer into the saucepan and cook over a low heat until the sauce reaches consistency of thick syrup.