szparagi pieczone z szynką serrano – asparagus roasted with serrano ham



Póki sezon trwa. Korzystajmy z obfitości szparagów. Bo niedługo zostaną tylko wspomnieniem.

Uważam, ze najlepsze są  z grilla lub pieczone. Dzisiaj przygotowałam szparagi pieczone. Jest to łatwy przepis i bardzo smaczny i warto go zrobić.

Szparagi po prostu związałam w pęczki szynką serrano i upiekłam w piekarniku, i to wszystko.

Xoxo, Lilka





Składniki:

po 4 – 5 szparagów na osobę
plaster szynki serrano na 4 szparagi
pieprz
oliwa

do podania
szczypiorek pocięty na kawałki
pokruszony ser pleśniowy


Wykonanie:

Szparagi związujemy pośrodku szynką. Układamy w blaszce, pieprzymy, skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st.C przez pół godziny.

Prostsze już nie będzie.