masło ziołowe - herb butter


Dobrze jest mieć pod ręką masło ziołowe i to w różnych smakach. Masło to może nam w bardzo prosty sposób urozmaicić kuchnię.

Czasami gdy nie mamy pomysłu na obiad, wystarczy przyrządzić warzywa, mięso czy rybę w prosty sposób: na przykład na parze, w papilocie, ugotować lub ugrillować.

Dodajemy na wierzch kawałek masła smakowego i oto w ten prosty sposób pyszny obiad jest gotowy!

Xo, Lilka

Składniki:

½ kostki masła
sól i pieprz
½ pęczku pietruszki, kopru i szczypiorku

Wykonanie:

Zioła siekamy grubo. Następnie miksujemy je z masłem, solą i pieprzem.

Zawijamy masło w folię do żywności lub aluminiową folię i formujemy w kształt walca. 

Przechowujemy w zamrażarce. Jak potrzebujemy wziąć kawałek masła odwijamy folię i odcinamy potrzebny kawałek. Reszta wraca do zamrażarki.