Kolejny przepis na
bruschettę. Łatwy, jak wszystkie inne. Ricotta i pomidorki smażone w oliwie z
balsamico.
Łagodny, kremowy smak
ricotty skontrastowany został z ostrzejszym słodko-kwaśnym smakiem pomidorków
koktajlowych.
Wspaniałe.
Xo, Lilka
Składniki:
1 szklanka pomidorków
koktajlowych
1 łyżka oliwy
1 ząbek czosnku
1 łyżka balsamico
1 ostra papryczka
sól i pieprz
1 łyżeczka miodu
1 gałązka bazylii
1 szklanka ricotty
kupionej lub domowej roboty
1 ciabatta
Wykonanie:
W rondelku umieszczamy
wszystkie składniki, zagotowujemy i dusimy chwilę, aż w pomidorkach popękają skórki.
Chleb kroimy na ukos na
kromki. Skrapiamy go oliwą i podpiekamy na grillu lub grillowej patelni.