Bardzo prosty i niezwykle smaczny
kurczak. Doprawiamy do tylko tymiankiem i perfumujemy czosnkiem. Nie podlewamy
go masłem ani oliwą, cały tłuszcz się wytopi z udek i skórka będzie bardzo chrupiąca.
Można tego kurczaka jak najbardziej zrobić
na grillu. Dzięki temu uzyska dodatkowy smak pochodzący od ognia.
Spróbujcie. też dodać do niego rozmaryn.
Pycha !
Xo, Lilka
Składniki:
4 udka
kurczaka
2 ząbki
czosnku
sól i pieprz
4 gałązki tymianku
Wykonanie:
Kurczaka myjemy i lekko osuszamy. Luzujemy
skórę na udkach i pod skórę wkładamy gałązki tymianku. Doprawiamy kurczaka solą
i pieprzem. Układamy w brytfannie i obkładamy dookoła czosnkiem.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180
stopni przez 45 minut..