Nie ma
nic lepszego niż świeży chleb z masłem. A jeżeli na nim położymy szynkę i
ser to już jest niebo.
Kupiłam
ostatnio dwie pyszne bagietki na zakwasie, żytnią i pszenną. Więc wybór padł na
francuskie kanapki - bagietka z masłem, szynką i serem brie.
Aby takie proste jedzenie było dobre, składniki muszą być jak najwyższej jakości.
Prostota
i wyrafinowanie. Nic więcej nie potrzeba do szczęścia.
xx
na 2 porcje
Składniki:
1 półbagietka
na zakwasie, pszenna albo żytnia
1 łyżka
masła
8
plasterków chudej szynki
1 ser
brie
Wykonanie:
Kroimy bagietkę
na 4 części a następnie przekrajamy te kawałki na pół. Smarujemy połówki bagietki masłem, kładziemy na
wierzchu po 2 plasterki szynki i dwa cienkie plasterki sera brie. Przykrywamy drugą
częścią bagietki też posmarowaną masłem.
Owijamy papierem
śniadaniowym i obwiązujemy sznurkiem lub trawą morską.