To jest mój ulubiony sok warzywny. Bazą
jest marchew i jabłko. Robiłam kiedyś sok z marchewki i jabłka, ale wydawał mi
się mdły.
Dodałam do niego kawałek imbiru i
limonkę. I od razu smak stał się wyrazisty. Imbir i limonka dodały mu takiego
smaku, że wow.
Kolejnym krokiem było dodanie buraków
i pietruszki. A to i dla koloru jak i bogatych walorów odżywczo-smakowych.
xo
Na 4 osoby (w
zależności od wielkości warzyw – 4 szklanki)
Składniki:
dwa duże buraki ćwikłowe
cztery marchewki
połowa selera
jeden korzeń pietruszki
dwa jabłka
czterocentymetrowy
kawałek imbiru
jedna limonka
Wykonanie:
Warzywa i jabłka myjemy
i kroimy na kawałki, które zmieszczą się w otworze sokowirówki. Przecieramy
wszystko w sokowirówce. Gotowe. Zostawmy w soku jak najwięcej miąższu.