SOK WARZYWNY - VEGETABLE JUICE



To jest mój ulubiony sok warzywny. Bazą jest marchew i jabłko. Robiłam kiedyś sok z marchewki i jabłka, ale wydawał mi się mdły.

Dodałam do niego kawałek imbiru i limonkę. I od razu smak stał się wyrazisty. Imbir i limonka dodały mu takiego smaku, że wow.

Kolejnym krokiem było dodanie buraków i pietruszki. A to i dla koloru jak i bogatych walorów odżywczo-smakowych.

xo


Na 4 osoby (w zależności od wielkości warzyw – 4 szklanki)

Składniki:

dwa duże buraki ćwikłowe
cztery marchewki
połowa selera
jeden korzeń pietruszki
dwa jabłka
czterocentymetrowy kawałek imbiru
jedna limonka

Wykonanie:

Warzywa i jabłka myjemy i kroimy na kawałki, które zmieszczą się w otworze sokowirówki. Przecieramy wszystko w sokowirówce. Gotowe. Zostawmy w soku jak najwięcej miąższu.