sobota, 21 marca 2015

GRZANKI Z BRIOSZKI ZAPIEKANE Z KREMEM CYTRYNOWYM I SOSEM TRUSKAWKOWYM - BRIOCHE TOASTED WITH LEMON CURD AND STRAWBERRY COULIS



Dzisiaj propozycja jak wykorzystać brioszkę. Zapieczmy tosty na śniadanie z kremem cytrynowym i podajmy z sosem truskawkowym.

Musicie mieć przygotowane:

krem cytrynowy jak w przepisie tutaj
sos truskawkowy, jak w przepisie tutaj
no i brioszkę, chałkę lub drożdżówkę

Wiosenne, prawda?

xo

  porcja na jedną osobę

Składniki:

2-3 kromki brioszki, chałki lub drożdżówki
2-3 łyżki kremu cytyrynowego,  
2-3 łyżki sosu truskawkowego

Wykonanie:

Na blaszce do pieczenia układamy kromki brioszki, każdą kromkę polewamy 1 łyżką kremu cytrynowego.

Pieczemy 20 minut, aż grzanki się zrumienią.

Podajemy polane sosem truskawkowym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz