sobota, 28 marca 2015

ROLADKI Z BIAŁEJ KIEŁBASY PIECZONE Z CYDREM I BALSAMICO - ITALIAN SAUSAGE ROLLATINI ROASTED WITH CIDER AND BALSAMICO



Biała kiełbasa pieczona z cyderm i balsamico. Inna propozycja przygotowania tego pysznego składnika Wielkanocnego stołu.

Polecam upiec ją z cydrem i balsamico, które dodadzą daniu wyrazistości. Podzieliłam kiełbaski na pojedyncze sztuki, zwinęłam w kształt ślimaka i nadziałam na szpadki.

Balsamico i cydr skarmelizowały się pięknie, dodając roladkom koloru i słodyczy.

xo

Na 4-6 osób

Składniki:

10 surowych białych kiełbasek, cienkich
10 patyczków bambusowych do szaszłyków
tymianek
olej
½ szklanki cydru
½ szklanki balsamico

Wykonanie:

Białą kiełbasę zwijamy koncentrycznie w postać ślimaka i nabijamy na patyczek do szaszłyków.

Układamy kiełbaski na blasze, posypujemy tymiankiem. Skrapiamy kiełbaski cydrem, balsamico i olejem.

Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni  piekarniku przez 30 minut, do czasu gdy kiełbaski będą rumiane. 


1 komentarz:

  1. Mniam! Świetny przepis na wielkanocne kiełbasiane pozostałości albo wielkonocny obiad ze znajomymi.

    OdpowiedzUsuń