MROŻONY JOGURT MALINOWO-MORELOWY - FROZEN RASPBERRY- APRICOT YOGURT




Nawet nie sądziłam, że to będzie takie proste! Najszybszy deser z możliwych! Wystarczą mrożone maliny i jogurt oraz malakser.

Ja miałam jeszcze mrożony mus z moreli, który połączyłam z deserem. Możecie wykorzystać brzoskwinie z puszki. Wrzucamy wszystko do malaksera i miksujemy chwilę az składniki się połączą.

Co myślicie?

xo


 Wykonanie:

Mrożone maliny, morele (opcjonalnie) i jogurt  przekładamy do malaksera wraz z syropem z agawy i miksujemy do połączenia się składników.

Przekładamy do pojemnika i przechowujemy w zamrażarce.

Przed podaniem przekładamy mrożony jogurt do lodówki na pół godziny aby mrożony jogurt lekko zmiękł.

Przed podaniem mieszamy z mrożonymi lub świeżymi malinami i jogurtem. Przekładamy do naczyń i polewamy sosem malinowym.