MUS TRUSKAWKA, MANGO I KOKOS - STRAWBERRY, MANGO AND COCONUT SMOOTHIE



Kupiłam ostatnio piękne i  bardzo dojrzałe mango. Namyśliłam się połączyć je z bardzo dojrzałymi truskawkami i kokosem. Efekt? Trochę tropikalny smak, niezbyt słodki - bez dodatku cukru i bardzo orzeźwiający mus.

Pysznie się komponują ze sobą truskawka i mango z kokosem i cytryną.  

Odpowiedni na tę porę roku.

To co? Orzeźwiamy się.

xo 

Na 4 porcje po 1/2 szklanki

Składniki:

1 dojrzałe mango
2 szklanki świeżych truskawek
sok z ½ cytryny lub limonki
½ szklanki mleczka kokosowego lub wiórków kokosowych

½ szklanki truskawek pokrojonych w grube plastry

Wykonanie:

Mango: wycinamy miąższ, odkrawamy skórkę, kroimy na kawałki.  Truskawki: myjemy i odkrawamy szypułki, kroimy w plasterki.

Przekładamy owoce do malaksera i miksujemy z sokiem z cytryny lub limonki oraz mleczkiem kokosowym.

Do pucharków lub szklanek wlewamy mus. Dodajemy trochę plasterków truskawek. Przyozdabiamy wiórkami kokosowymi i miętą.

Możemy schłodzić przed podaniem.