Kupiłam ostatnio piękne i bardzo dojrzałe mango. Namyśliłam się połączyć
je z bardzo dojrzałymi truskawkami i kokosem. Efekt? Trochę tropikalny smak,
niezbyt słodki - bez dodatku cukru i bardzo orzeźwiający mus.
Pysznie się komponują ze sobą truskawka
i mango z kokosem i cytryną.
Odpowiedni na tę porę roku.
To co? Orzeźwiamy się.
xo
Na 4
porcje po 1/2 szklanki
Składniki:
1
dojrzałe mango
2
szklanki świeżych truskawek
sok z
½ cytryny lub limonki
½
szklanki mleczka kokosowego lub wiórków kokosowych
½
szklanki truskawek pokrojonych w grube plastry
Wykonanie:
Mango:
wycinamy miąższ, odkrawamy skórkę, kroimy na kawałki. Truskawki: myjemy i odkrawamy szypułki,
kroimy w plasterki.
Przekładamy
owoce do malaksera i miksujemy z sokiem z cytryny lub limonki oraz mleczkiem
kokosowym.
Do
pucharków lub szklanek wlewamy mus. Dodajemy trochę plasterków truskawek.
Przyozdabiamy wiórkami kokosowymi i miętą.
Możemy
schłodzić przed podaniem.