Ostro-słodko-kwaśny, fantastyczny
dodatek do mięsa, warzyw, sałat czy serów.
Szczególnie dobrze odnajdzie się ze
świeżym wiejskim serem. Można go zapiec z serem brie.
Jak już go zrobicie na pewno znajdziecie
dla niego wiele zastosowań.
Hot,
sweet and sour, this sauce will be a perfect addition to meats, vegetables, salads
and cheeses.
Especially
well will taste together with fresh cottage cheese. Can be baked with brie
cheese.
I
am convinced once you have it you will find many uses.
Enjoy!
Lilia,
xoxo
1 szklanka sosu
Składniki:
1 szklanka ugotowanych żurawin
1
mały kawałek imbiru
1
ostra papryczka chilli
½
szklanki wody
sól
i pieprz do smaku
2
łyżki sfermentowanego miodu
Żurawiny
myjemy, umieszczamy w rondlu, zalewamy wodą, dodajemy ostrą papryczkę oraz
imbir, i gotujemy aż owoce się rozpadną. Doprawiamy pieprzem i solą i gotujemy przez
kilka minut dłużej.
Usuwamy
imbir i część papryczki i miksujemy wszystko na gładką masę. Dosładzamy miodem,
schładzamy i przelewamy do butelki lub słoika. Przechowujemy w lodówce.
1 cup sauce
Ingredients:
1 cup cooked
cranberries
1 small piece of ginger
1 hot chilli pepper
½ cup water
Salt and pepper
2 tbs fermented vinegar
Rinse the cranberries
under running water, put them in a saucepan, add hot chilli pepper and ginger,
cover with ½ cup water and cook until
the fruit desintegrates, about 10 minutes.Season with salt and pepper and cook
a few minutes more.
Remove the ginger and most of the chilli pepper, transfer the sauce
into the blender and blend until smooth. Sweeten with fermented honey, chill
and transfer into the bottle or jar. Keep refrigerated.