sobota, 12 marca 2016

OCET RUMIANKOWY - CHAMOMILE VINEGAR



Znamy dobroczynne właściwości octu jabłkowego. Połączyłam ocet z rumiankiem, który również ma wiele zdrowotnych właściwości i dodatkowo nadaje kwiatowego smaku.

Będzie to pyszny dodatek do wiosennych sałatek.

We all know health benefits of apple cider vinegar. In this vinegar I combined apple cider vinegar with dried chamomile flowers. Chamomile, not only provides healthy benefits but also lends additional flowery flavor.

It will make perfect addition to spring and summer vinaigrettes.

Enjoy,

Lilia, xoxo

1 szklanka octu

Składniki:

2 łyżki suszonych kwiatów rumianku (latem polecam świeże: ½ szklanki kwiatów)
1 szklanka octu jabłkowego


Kwiaty rumianku przekładamy do butelki lub słoiczka, zalewamy jedną szklanką octu jabłkowego dobrej jakości.

Zakręcamy słoik, mieszamy i odstawiamy na 2 tygodnie aby się macerował.

Po dwóch tygodniach przecedzamy ocet. Przelewamy do butelki i używamy do winegretów.


1 cup vinegar

Ingredients:

2 tablespoons dried chamomile flowers (in summer use ½ cup fresh flowers)
1 cup apple cider vinegar

Put the chamomile flowers in a bottle or a jar. Twist the top and shake well. Put in the shady cool place for two weeks to macerate.

After two weeks time strain the vinegar. Pour into a bottle, cover and use for vinaigrettes.


The idea for chamomile vinegar comes from I LOVE NY book, by Daniel Humm and Will Guidara.




2 komentarze:

  1. Oh, Lilia! There is always new I will be learning from you! I absolutely love this recipe. Beautifully composed (featured image). A must-do. Thank you for this post. Have a great weekend! xoxo :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. It has very pronounced chamomile flavor. Happy you like it! Have a good one too, xoxo :)

      Usuń