Znamy dobroczynne właściwości octu
jabłkowego. Połączyłam ocet z rumiankiem, który również
ma wiele zdrowotnych właściwości i dodatkowo nadaje kwiatowego smaku.
Będzie to pyszny dodatek do wiosennych
sałatek.
We
all know health benefits of apple cider vinegar. In this vinegar I combined
apple cider vinegar with dried chamomile flowers. Chamomile, not only provides
healthy benefits but also lends additional flowery flavor.
It
will make perfect addition to spring and summer vinaigrettes.
Enjoy,
Składniki:
2 łyżki suszonych kwiatów rumianku (latem polecam świeże: ½ szklanki kwiatów)
1
szklanka octu jabłkowego
Kwiaty
rumianku przekładamy do butelki lub słoiczka, zalewamy jedną szklanką octu
jabłkowego dobrej jakości.
Zakręcamy
słoik, mieszamy i odstawiamy na 2 tygodnie aby się macerował.
Po
dwóch tygodniach przecedzamy ocet. Przelewamy do butelki i używamy do
winegretów.
1 cup vinegar
Ingredients:
2 tablespoons dried
chamomile flowers (in summer use ½ cup fresh flowers)
1 cup apple cider
vinegar
Put the chamomile
flowers in a bottle or a jar. Twist the top and shake well. Put in the shady cool
place for two weeks to macerate.
After two weeks time
strain the vinegar. Pour into a bottle, cover and use for vinaigrettes.
The idea for chamomile vinegar comes from I LOVE NY book, by Daniel Humm and Will Guidara.
The idea for chamomile vinegar comes from I LOVE NY book, by Daniel Humm and Will Guidara.