sobota, 20 grudnia 2014

JAJECZNICA Z ŁOSOSIEM I SERKIEM KREMOWYM - EGGS WITH SMOKED SALMON AND CREAM CHEESE



Łatwa do zrobienia ale bardzo efektowna jajecznica w klasycznym połączeniu z wędzonym łososiem i serkiem kremowym.

Elementy jajecznicy komponują się ze sobą idealnie. Skontrastowałam jajecznicę z cierpką piklowaną cebulą oraz kaparami. Świeżości nadał jej zielony koper.

xo
 

proporcja na 1 osobę.

Składniki:

2 jajka
1 łyżeczka masła
sól
1 plaster wędzonego łososia
1 łyżka serka kremowego

do podania
grzanki z wiejskiego chleba
kapary
koperek
świeżo mielony pieprz

Wykonanie:

W miseczce ubijamy jajka z solą.

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy jajka i podsmażamy, dodajemy do jajek podzielony plaster wędzonego łososia i kilka kleksów serka kremowego. Smażymy delikatnie mieszając aż jajka się lekko zetną.

Podajemy z grzankami, posypane koperkiem, kaparami i piklowaną czerwoną cebulą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz