czwartek, 12 czerwca 2014

TRUSKAWKI Z TWAROGIEM I SMIETANA - STRAWBERRIES WITH COTTAGE CHEESE AND CREME FRAICHE



Może to być prosty deser lub śniadanie. Truskawki z twarożkiem, sosem truskawkowym i śmietaną. Świeży, lekki i sycący.  

Połączenie  cierpkiego twarogu ze słodyczą truskawek, sosu i miodu jest powalające.

Dla chętnych można wzbogacić truskawki o prostą owsianą granolę lub kruche ciastka.

xo


na 1 porcję


Składniki:

½ szklanki wiejskiego twarożku
1 szklanka truskawek
2 łyżki śmietany creme fraiche lub jogurtu
1 łyżeczka miodu lipowego

opcjonalnie granola

Wykonanie:

Na dnie miseczki wykładamy pokruszony twaróg. Na wierzchu układamy truskawki przekrojone na pół. Polewamy całość sosem truskawkowym i skrapiamy miodem. Na górze dodajemy jedną łyżkę creme fraiche lub jogurtu.




1 komentarz: